dinsdag 3 april 2012

Aardappeltje, eitje.

Vrijdag was het Nationale Pannenkoekendag. Nu kan ik al die dagen en weken niet allemaal bijhouden. Zo blijkt het gisteren de Internationale Dag van het Kinderboek te zijn geweest en ook de Dag van de Gastvrijheid en is het deze hele week Autismeweek. Ik heb gisteren geen autist uitgenodigd om hem of haar een kinderboek voor te lezen. Helaas….

Vrijdag lukte het wel. We gingen weer voor het eerst na de winter naar onze datsja in het mooie noorden en ik bedacht dat ik daar al eerder eens een lekkere gevulde pannenkoek had geïmproviseerd. Daar had ik eigenlijk wel weer trek in en dan doe je toch een beetje mee met zo’n dag.

Het recept is echt simpel. Je bakt per persoon twee niet te grote pannenkoeken, die vul je met stukjes gekookte aardappelen en restjes groente en een in vieren gesneden hard gekookt eitje per persoon, alles even opgebakken met een behoorlijke schep lekkere pittige kerrie erdoor. Ik heb nog een busje hele lekkere kerrie uit Engeland, maar Surinaamse massala uit de toko is natuurlijk ook prima.

Je kookt eerst de aardappelen in stukjes en groente die dat nodig hebben, ook in stukjes, gaar (bijvoorbeeld, bloemkool, broccoli, sperziebonen of kool) Je bakt een uitje of een paar sjalotjes met een of twee teentjes knoflook, kerrie erbij, aardappelen erbij, gekookte groente erbij. Groente die snel gaar is, zoals spinazie, snijbiet of paksoi kunnen er nu ook bij. Maar niet teveel bladgroente, dan wordt het te nat. Hardgekookte eitjes in parten erbij, beetje zout. Vulling op een helft van een pannenkoek leggen, pannenkoek dubbelvouwen en klaar! Aardappeltje eitje dus.

4 opmerkingen:

 1. Roti op jouw manier dus toch? Aardappeltje eitje inderdaad, maar wel heel erg lekker, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, roti? Natuurlijk is het recept daardoor geinspireerd. Maar dan met een Hollandse draai eraan. En lekker is het zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig, door jouw aardappeltje-eitje-pannenkoek moest ik weer denken aan de Zweedse Tunnbrödsrulle. Ik las hierover in een Scandinavisch boek dat ik aan het lezen ben en het leek me meteen lekker. Totdat ik erachter kwam dat er een worst in zit. Maar die is weer gemakkelijk weg te laten. Tunnbrödsrulle is een platbrood, gevuld met aardappelpuree, een salade en eventueel een eitje (in plaats van worst). Ik heb het laatst gemaakt en het smaakt erg lekker. Zo heeft ieder land weer zijn eigen versie van de wrap, lijkt het wel.

  BeantwoordenVerwijderen