zondag 28 februari 2010

Kiezen

De laatste zaterdag voor de gemeenteraadsverkiezingen, dus een gezellige drukte op de markt. De Nieuwe socialisten of iets in die geest riepen met borden en krantjes op om niet op Wilders te stemmen. Zelf doen ze kennelijk niet mee, maar zo hebben ze gegarandeerd wel succes. Ik weet zeker dat er in Amsterdam geen enkele stem op de PVV zal worden uitgebracht. Want dat kan niet.

De PvdA deed iets met wat verflenste rozen die ze nog over hadden van de Valentijnsactie, terwijl de VVD een eindje verderop
tersluiks kleine kaartjes met het portret van hun buurtlijsttrekker in je hand probeerde te stoppen. Of het nu plotseling opgevlamd milieubewustzijn is of een voorschotje op de beoogde bezuinigingen, in elke geval vinden ze het zelf ook niet nodig er al te veel papier aan vuil te maken.

De bakfiets van Groen Links stond om de hoek. Daar werden de ballonnen opgepompt. Want Groen Links had ballonnen en kleine molentjes op een stokje. Leuk voor de kinderen natuurlijk, maar die mogen nog niet stemmen.De robuuste mannen van de SP stonden met stevige versleten boodschappentassen. Vol met pannensponsjes. Sterker nog, met de verbeterde versie van het bekende SP-pannensponsje.

Tja, je hebt kieswijzers en kieskompassen, maar je hebt ook gezond verstand. En als je dan moet kiezen tussen luchtballonnen en molentjes en de verbeterde pannenspons?

Misschien moet Groen Links nog eens nadenken over het campagnemateriaal?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten