woensdag 6 juni 2012

Fangedrag...

De afgelopen weken stonden een beetje in het teken van Home Made Zomer van Yvette van Boven. Eerst het aftellen tot 10 mei, de dag dat het boek uitkwam en wachten op het verlossende mailtje van de Javabookshop, dat het klaar lag. Daarna het bladeren en kwijlen bij de foto’s en recepten en natuurlijk, gelijk aan de slag: zelf kwark maken. Fluitje van een cent en lekker! Hoogbejaarde poes Gijs, die ’s ochtends altijd een lepeltje yoghurt of kwark krijgt, vond het ook geweldig.

21 mei was Yvette in het Torpedotheater, in gesprek met Jonah Freud. Leuke avond met ook nog heerlijke hapjes en drankjes van Yvette. Ik heb zelfs mijn exemplaar van Home Made Zomer laten signeren door Yvette. Fangedrag, ik houd er niet van, maar ik kan het niet ontkennen, ik ben een fan van Yvette.

De hartige cake met feta en olijven en de munt-citroenlimonade die ze die avond had meegebracht heb ik gelijk ook gemaakt voor een picknick met collega’s. Dat werd een heel gerieflijke picknick! Lekker op stoelen aan een tafel, geen zoemende beesten of hondenpoep. En droog! Want het viel die dag weer eens met bakken uit de hemel. We hebben wel alle ramen van de vergaderzaal opengezet voor een beetje buitengevoel. Ik kan het u voor zulke dagen aanraden, de indoorpicknick.

Diezelfde week bleken de vlierstruiken ineens enorm geurig te bloeien, zodat ik tussendoor nog even flink wat vlierbloesemlimonade moest maken. Het was hier een complete limonadefabriek.

2 opmerkingen:

  1. Als ik de kans had om een Home Made kookboek door Yvette te laten signeren, zou ik het ook zeker doen. Ik zie het meer als een leuke toevoeging op haar andere 'tekeningen'. Of is het toch stiekem fangedrag? Maar haar boeken zijn ook zo bijzonder met lekkere HomeMade recepten, mooie foto's en grappige illustraties.
    Wat leuk dat Gijs het ook geweldig vindt. De kwark dan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dat is inderdaad zo leuk, wat Yvette in je boek schrijft, valt in eerste instantie nauwelijks op omdat het hetzelfde handschrift is. Het lijkt er gewoon bij te horen.

    Poes Gijs lijkt trouwens erg op jouw poes. Hij doet de groeten aan jouw zwartwitte huisgenoot!

    BeantwoordenVerwijderen