zaterdag 13 maart 2010

Echte mannen drinken thee

Vroeger had je nog echte mannen. Van die mannen die ‘s zondags ineens het huis binnen liepen om het vlees te snijden. Nu doen ze dat niet meer, sterker nog ze eten zelfs geen vlees meer. En de kinderen weten ook drommels goed wie die man is die ‘s woensdags de risotto maakt.

De tijden zijn veranderd, mannen zijn vaders geworden. Camiel Eurlings gaat heel ver, want hij gaat vast thuis zitten voordat er zelfs maar een kleine is.

Vanavond in Pauw en Witteman volop discussie over de keuze tussen politiek en vaderschap. Frits Wester, politiek verslaggever, was er van overtuigd dat de dames Bos en Eurlings ferme taal hadden uitgeslagen, waarop Camiel een eitje voor zijn geld koos en Wouter besloot zijn veggie culinaire carrière thuis meer kans te geven.

Cisca Dresselhuis, ex- hoofdredacteur van de Opzij, geloofde er allemaal niets van. Er zou wel iets anders, iets politieks achter steken.

Grappig, dat de vrouw die jarenlang heeft gestreden voor meer verantwoordelijkheid van mannen voor gezin en huishouden, nu niet haar finest hour beleeft, maar er geen klap van gelooft. Zelf weet ik het allemaal niet zo. Misschien klopt het allemaal wel en is de maatschappij echt gefeminiseerd.

In elk geval krijgen we nu een nieuwe man die graag thee drinkt, een typisch vrouwendrankje. Twee weken geleden heeft hij ook al de halve Margriet volgeschreven. Dat lijkt me geen toeval, de damesbladen zijn politiek kennelijk belangrijk geworden. De Gerda komt ook al met de damesbladen mee. Misschien is dat allemaal een beetje pijnlijk voor de ex-hoofdredacteur van een (voormalig feministisch) vrouwenblad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten